OM OSS

OM OSS

En personlig och inspirerande livsstilsbutik med produkter för  en vacker och kreativ miljö. 
I vår visningsträdgård finns  spännande produkter och ideér för en levande trädgård året runt. 
Butiken är fylld med egendesignade ting, konst, kläder,  smycken, matprodukter, vattenspel, växtarrangemang  – för Dig, Ditt hem & Din trädgård.
 
Behöver Du hjälp med Din ute- eller innemiljö? Vi kan hjälpa Dig med en plan som är rätt just för Dig – stort eller smått, ute eller inne.

FÖLJ GÄRNA OSS PÅ:

VÅR HISTORIA

Jag, MaudE, jobbade många år i min verkstad med keramik men drömde om att kunna gå vidare med bruksföremål för både ute & inne. När 2 av mina döttrar visade intresse av att göra något gemensamt blev jag eld & lågor.

1990 bestämde vi oss…
Fredrika, den äldsta, hade utbildat sig till florist och Karin, nästa dotter, hade en utbildning inom Kommunikation & Media och såklart har de färg & form i blodet. Detta kändes som en perfekt kombination.
Vi ritade en kollektion med betong & smide som kunde kombineras och även fungera ute. Idén var att det skulle vara väldigt stilrent, rakt med rå känsla som vi alla gillade och var svårt att hitta.
På den tiden fanns det en grossist mässa i Malmö och vi tänkte att vi ville mäta av intresset av våra produkter där – blev succé! Tv-programmet Sköna Söndag köpte hela montern!

1992 öppnar vi butik i Gislöv som blev en förlängning av verkstaden. Förutom smide och betong så började vi måla bl a krukor. På den tiden fanns det bara glaserat så vi utvecklade en matt färg som även funkar ute. Den stora färgen blev den starkt blåa Ultramarin som blev något av vårt signum under några år.

Vi fortsatte även som grossister och stod på ett antal mässor – även i Stockholm. De stora tjejerna har flyttat hemifrån så deras rum blev nu lager och packnings rum. Vi började med kurser med bl a kransbindning och föredrag med olika inbjudna gäster.

1997 kommer nästa dotter hem från USA och blir snabbt övertalad att gå in i företaget. Susanna kom från restaurangbranschen och bodde då på Gamla Väster i Malmö. I samma hus som lägenheten startade vi nu en kombination av café & butik. 

2000 Butiken i Gislöv byggdes till och nu flyttar döttrarna nära – t om så nära som grannar. Vi är med i en pop-up butik på Bo01 i Malmö där vi även fick en del uppdrag i de nya husen. Nu bestämmer vi oss på att satsa allt på butiken i Gislövs Strandmark där vi utvecklar affärsidén med helhetskoncept – en livsstilsbutik med fokus på personlig kontakt med våra kunder.

Utomhusprodukterna utökas med vattenspel som vi gjuter själva och som blivit en av våra stora produkter. Nu blev det cement som dominerade i verkstaden där det tekniska kom från pappa Håkan som även var vår vaktmästare när han inte arbetade som civilingenjör på Trelleborgs Ab. Nu börjar vi även så smått att designa trädgårdar…

Vi fortsätter med trädgårdsmässorna – både Leva & Bo 07 i Trelleborg och Hem & Villa mässorna i Malmö. Nu ökar intresset stort för trädgård och vi utökar våra tjänster med att rita och designa trädgårdar & tar inredningsuppdrag – både för privatpersoner och företag.

Visningsträdgården och butiken byggs ut ytterligare. Vi utökar ännu mer med VIP-kvällar, kurser, modevisningar, föredrag och på sommaren och speciella tillfällen öppnar vi upp vår Matbod där man sitter och fikar eller äter mat Mitt i visningsträdgården.

"Nu kommer vi snart behöva större rum"

nVi lever för trädgård, inredning och familjen såklart! Jobbet är lika mycket intresse som arbete. Våra resor till mässor är även som en semester. Vi bokar alltid 1 stort rum där alla får plats så vi kan spåna Ting Ute & Inne dygnet runt. Nu kommer vi snart behöva större rum – för nu börjar även barnbarnen komma in i företaget så smått…
 
Vi har under flera år jobbat mycket med nyhetsbrev, hemsida, Facebook och Instagram som har gjort att vi fått en bredare kundkrets rent geografiskt – både i butik och nätbutik.
 
Vi spånar ALLTID på nya idéer och det känns viktigare än någonsin att utveckla vår egendesign och bevara det som gör oss unika.